Minigugelhupfe

Super leckere Minigugelhupfe

Heute Abend hatte ich die Zeit und Lust meine neuen Silikonbackformen auszuprobieren. Ich war ja etwas skeptisch, aber ich finde das Endprodukt kann sich sehen lassen. Ich hatte zum Material an sich nicht so viel Vertrauen, aber ich bin begeistert. Es war etwas schwer die kleinen Formen zu füllen, aber mit einem Messer war es dann machbar.

 

Sie hatten nur einen Fehler......Sie waren zu schnell aufgegessen.

Aber dann kann man ja Neue backen.

 

Ihr braucht an Zutaten:

250 g Mehl

2 Tl Backpulver

3 Eßl Zucker

1 Prise Salz

1 großes Ei

80 ml neutrales Pflanzenöl

200 ml Milch

 

Zubereitung:

1. Das Mehl, das Backpulver, den Zucker und das Salz in einer mittelgroßen Schüssel gut vermischen. In einer zweiten Schüssel das Ei mit einer Gabel verschlagen und das Öl und die Milch hinzugeben. Die flüssigen Bestandteile in die Schüssel mit den trockenen Zutaten rühren. Nur so lange rühren, bis alles gerade miteinander vermengt ist, dabei bleiben noch Klümpchen im Teig.

2. Den Backofen auf Umluft 180 Grad vorheizen.Ca. 15-20 Minuten backen bis sie oben aufreißen . Das Blech aus dem Ofen nehmen und die Muffins 5 Minuten ruhenlassen. Aus den Mulden nehmen und auf einem Gitter abkühlen lassen.

 

Ich habe zusätzlich kleine Muffinvariationen gebacken. Dazu habe ich etwas Teig in die Förmchen gegeben und eine Scheibe Marzipan Rohmasse daraufgelegt. Dann noch etwas Teig obenauf und man hat eine tolle Variante.

Das nächste Mal probiere ich es mit Marmelade dazwischen aus. Mal sehen wie das schmeckt.

Probiert es einfach aus und berichtet mir über Eure Ideen. 

Iris

Kommentare: 24
  • #24

    Ladawn Diep (Donnerstag, 09 Februar 2017 18:11)

    Hello, Ladawn Diep.
    I am sorry, i do not have a newsletter service.
    But i am happy that you like my page and we may stay here in contact. Have a nice evening.
    Greetings from Iris

  • #23

    Ladawn Diep (Donnerstag, 09 Februar 2017 09:28)


    I will immediately snatch your rss feed as I can't to find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you've any? Please let me realize so that I could subscribe. Thanks.

  • #22

    Helena Ferrer (Mittwoch, 08 Februar 2017 20:18)

    Hello, Helena Ferrer. I read your words about my post. May be you will start with something easy? Look at my recipt of Zuckerkese https://www.iris-bohnen.de/2014/07/12/zuckerkekse/.
    Great day for you.

  • #21

    Helena Ferrer (Mittwoch, 08 Februar 2017 09:27)


    You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

  • #20

    Cornelia Porco (Dienstag, 07 Februar 2017 09:55)

    Good morning, Cornelia Porco.
    I am glad that you like my posts. Have a nice day.

  • #19

    Mia Chabolla (Dienstag, 07 Februar 2017 09:54)

    Thank you, Mia Chabolla for your kind support, have a great day.

  • #18

    Cornelia Porco (Dienstag, 07 Februar 2017 07:49)


    I have read so many posts on the topic of the blogger lovers but this article is in fact a nice article, keep it up.

  • #17

    Mia Chabolla (Montag, 06 Februar 2017 22:17)


    Does your blog have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to shoot you an e-mail. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.

  • #16

    Audie Benham (Sonntag, 05 Februar 2017 19:07)

    Thank you for your kind words, Audie Benham. You may stay in contact with me here, you will see it on the left side of my website here. I hope this will help you? Have a nice day.

  • #15

    Treena Barrio (Sonntag, 05 Februar 2017 19:04)

    Hello Treena, thank you for you post. I did not really know why you could not load the pictures well. I am sorry, but thank you very much for letting me know this problem. Have a nice sunday.

  • #14

    Audie Benham (Sonntag, 05 Februar 2017 17:04)


    This excellent website truly has all the information I needed about this subject and didn't know who to ask.

  • #13

    Treena Barrio (Sonntag, 05 Februar 2017 16:51)


    Hello just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren't loading properly. I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different internet browsers and both show the same results.

  • #12

    Nina Anastasio (Sonntag, 05 Februar 2017 14:16)

    Good to know that you like my posts, Nina Anastasio.
    Have a great weekend.

  • #11

    Kasha Felch (Sonntag, 05 Februar 2017 14:15)

    Good luck for you presentation, Kasha Felch and thank you for you kind words. Happy sunday for you.

  • #10

    Nina Anastasio (Samstag, 04 Februar 2017 23:03)


    WOW just what I was looking for. Came here by searching for %keyword%

  • #9

    Kasha Felch (Freitag, 03 Februar 2017 21:14)


    Thanks for another fantastic article. Where else may just anyone get that type of information in such a perfect means of writing? I've a presentation next week, and I am on the look for such info.

  • #8

    Dia Claro (Freitag, 03 Februar 2017 09:23)

    Hello, Dia Claro.
    I am happy that my posts are understandeble.
    Have a nice week end and greetings from
    Iris Bohnen

  • #7

    Vickie Silveira (Freitag, 03 Februar 2017 09:21)

    Hello, Vickie Silveira.
    I say thank you so much for writing this kind words.
    Enjoy your day and greetings from
    Iris Bohnen

  • #6

    Evan Hafer (Freitag, 03 Februar 2017 09:18)

    Good morning.
    Thank you, Ivan Haver for your kind words. I am pleased that my recipes please.
    Have a nice day and i send greetings
    Iris Bohnen

  • #5

    Dia Claro (Donnerstag, 02 Februar 2017 16:10)


    Asking questions are really fastidious thing if you are not understanding anything fully, but this post gives fastidious understanding even.

  • #4

    Vickie Silveira (Donnerstag, 02 Februar 2017 14:08)


    There's certainly a lot to learn about this issue. I like all of the points you have made.

  • #3

    Evan Hafer (Donnerstag, 02 Februar 2017 12:20)


    Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?

  • #2

    Iris BOHNEN (Samstag, 29 November 2014 09:42)

    Hallo Silvia.
    Ich freue mich das dir das Rezept gefällt. Vielleicht kann man ein wenig Zimt hinzufügen und hat dann Miniweihnachtsgugelhupfe?

    Gutes Gelingen für dich und immer genug Zucker im Schrank.

  • #1

    Silvia (Freitag, 28 November 2014 11:01)

    Tolle Idee. Werde ich auch am Wochenende einmal ausprobieren :-)